Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Νίκου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»

Χορηγός Επικοινωνίας: RealNews

Από 11 μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2017, ο εκπρόσωπος του Μαγικού Ρεαλισμού, στην Ελλάδα, γνωστός ζωγράφος Γιάννης Νίκου, θα παρουσιάσει σε μια εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο «Κόσμοι Τέχνης Παράλληλοι», ελαιογραφίες του, με έργα από αντιπροσωπευτικές θεματικές του ενότητες .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και τα εγκαίνιά της θα τελεσθούν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος κο Γιώργος Πατούλη, την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από ορισμένες θεματικές ενότητες, που διακρίνονται για τον συμβολικό, αλλά και επικό τους χαρακτήρα.

Η ευρεία θεματολογία του ζωγράφου, που αποτελεί και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εικαστικής του ταυτότητας σύμφωνα με τους ιστορικούς Τέχνης ,χωρίζεται σε ενότητες (Κύκλους) όπως : ο «Ρομαντικός Κύκλος» ,ο «Μεσαιωνικός Κύκλος», «Ο κόσμος των Αγγέλων», ο «Βιβλικός Κύκλος, «ο «Μοντέρνος Κύκλος», «Absract», ο «Αλληγορικός Κύκλος», ο «Ιστορικός Κύκλος», ο «Μυθολογικός Κύκλος», καθώς και τα « Εργα με μολύβι».

Οι θεματικοί αυτοί Κύκλοι ,δεν αποτελούν διαφορετικές περιόδους δημιουργίας του καλλιτέχνη, αλλά πραγματοποιούνται παράλληλα , εξού και ο τίτλος της έκθεσης .

Εξέχοντα ρόλο στην ζωγραφική του καλλιτέχνη έχει το σχέδιο ,έτσι ώστε έργα αποκλειστικά φτιαγμένα με μολύβι να έχουν την σημαντική μιάς ελαιογραφίας.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον «Ιστορικό Κύκλο» του Γιάννη Νίκου, με πυκνής γραφής και επικών διαστάσεων ελαιογραφίες, που αναπαριστούν μεγάλες στιγμές της Ελληνικής και Παγκόσμιας ιστορίας.

Χρησιμοποιώντας την δύναμη των συμβόλων στους πίνακες του, άλλοτε αποκαλύπτει τους κρυφούς κώδικες της αλληγορίας και του μεταφυσικού κι άλλες φορές μεταφέρει τον θεατή στον χώρο του έπους και του ηρωισμού.

Ο Γιάννης Νίκου είναι μια πολύπλευρη δημιουργική προσωπικότητα και το έργο του βασίζεται και αντικατοπτρίζει σπουδές ευρέως καλλιτεχνικού φάσματος, στη ζωγραφική (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας), τη σκηνοθεσία και την ηθοποιία (Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Αθηνών), την κλασσική μουσική (κλασσική κιθάρα), το ψηφιδωτό, καθώς και τη φωτογραφία.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου ζούσε επί σειρά ετών (Γερμανία και Ιταλία) και επανειλημμένα έχει βραβευτεί και διακριθεί. Έργα του κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και με το έργο του έχουν ασχοληθεί ιστορικοί Τέχνης και κριτικοί και γίνονται αναλύσεις και αναφορές σε λεξικά και βιβλία Τέχνης.

Από την Ιταλία, όπου ζούσε και εξέθετε, επέστρεψε για να πραγματοποιήσει ένα παλιό του όνειρο, αν και άνθρωπος της πόλης, την δημιουργία ενός δικού του χώρου μέσα στην Φύση ,όπου ζει και ζωγραφίζει μέσα σε ιδανικές συνθήκες.

Σημειωτέον ότι η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του νεοσυσταθέντος «Κέντρου Ζωγραφικής Γιάννη Νίκου» και για την περίσταση ,θα γίνει και η παρουσίαση του πρώτου γλυπτού στην καριέρα του ζωγράφου.

Πληροφορίες σχετικά με το έργο του, εκτιμήσεις, και αναλύσεις ιστορικών Τέχνης, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https : // iannisnikou.gr 
F.B: Iannis Nikou

Ώρες λειτουργίας | Καθημερινές :10.00-14.00 &17:00-21:00
Σάβ/Κυρ.:11:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη